Adventskoncert i Mesing - torsdag d. 30. november 2023 kl. 19.30

Sopran Anja Rossau synger dejlige kendte og ukendte sange om julen og dens kristne budskab til os alle. Troen, håbet, forventningen og næstekærligheden er i højsædet ved aftenens koncert, så vi alle kan komme i den helt rigtige julestemning op til første søndag i advent.

     Anja Rossau er uddannet operasanger ved The Royal Academy of Music i London og har turneret i det meste af verden, inden hun vendte hjem til Danmark. Hun nyder at blande genrer, så ved aftenens koncert vil der være forskellig slags musik repræsenteret - ikke kun klassisk.

     Med sig har hun den dygtige tyske pianist Michael Blume, som Anja ofte arbejder sammen med. Michael arbejder som både pianist og organist, så koncerten vil blive flot ledet af ham.

     Publikum bliver selvfølgelig heller ikke snydt for muligheden for at synge med på en julesalme eller to, så vi alle kan få rørt stemmebåndene lidt.

     Der er gratis adgang og alle er velkommen. Efter koncerten inviterer Menighedsrådet på gløgg og æbleskiver i Forsamlingshuset.

Onsdag 13. december kl. 19.00. LUCIA og julekoncert i Veng.

Efter adventskoncerten i Mesing den 30. november kan vi glæde os til julekoncerten i Veng på Luciadag, onsdag den 13. december kl. 19.00.

Det lille, seje konfirmandhold bærer lys ind i kirken – og sammen synger vi koncerten i gang med en salme om advent, jul, lys og håb. Veng Skoles kor og Vengkoret vil herefter bidrage med deres advents- og julefavoritter under ledelse af Petsi Friis Tvørfoss.

Alle er velkomne.   

                                 Luciadag  for 10 år siden - i 2013. (Foto Erna Bachmann)

 

Søndag 10. marts kl. 16.00. Forårskoncert i Veng Kirke

Skanderborg Kammerkor besøger Veng Kirke i anledning af, at det i 2024 er 125 år siden Kaj Munk blev født, og 80 år siden han blev likvideret og smidt i grøften ved Hørbylunde bakker ved Silkeborg.

”Navigare Necesse …” Det er titlen på en række digte, skrevet af Kaj Munk i 1940.  Et digt pr. måned blev offentliggjort i Berlingske Tidende. I 1941 blev de udgivet i en redigeret udgave i bogform. Digtene beskriver den danske natur – og i stigende grad behovet for at gøre modstand mod den tyske besættelse.

 Kaj Munk var en spændende og kontrastfyldt person, der fra krigens begyndelse gjorde alt, hvad han kunne for at opildne den danske befolkning til modstand – og dermed satte han den tyske censur på konstant overarbejde.

Til sidst blev det tyskerne for meget, og han blev hentet i sit hjem i Vedersø og likvideret.

 Skanderborg Kammerkor synger digtene, der er sat i musik af Erling Kullberg. Ingelise Flensted-Jensen fortæller om digtene. Dirigent Niels Bo Emgren leder koret. Der vil også være fællessang af Kaj Munks kendte sange.

 

 

Sognepræst Lise Palstrøm
Låsbyvej 123, Veng
8660 Skanderborg

Mesing Kirke
og graverkontor

Præstevejen 14
8660 Skanderborg

Veng Kirke,
graverkontor og Sognehuset

Låsbyvej 80
8660 Skanderborg

Kontakt
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Præst: 86 94 37 33